11:39
До 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди: «Світ ловив мене, але не піймав»

Цього річ світ відзначає 300-й день народження Григорія Сковороди – українського філософа, письменника, поета, просвітителя, великого гуманіста і народного вчителя. Саме 3 грудня, у день народження «українського Сократа», для студентів та викладачів психолого-педагогічного факультету відбулася лекція на вшанування цієї ювілейної дати.

Спадщина Григорія Сковороди пройнята ідеями української народної педагогіки. Її підвалинами є демократизм, доступність освіти, яка повинна бути надбанням всього народу, обґрунтування принципів гуманізму, народності та природовідповідності. Про це йшлося у змісті лекції.


Леніна Задорожна-Княгницька, яка читала лекцію, звернула увагу на те, що проявами високої моральності людини Г. Сковорода вважав патріотизм, любов до вітчизни, поєднання особистих і громадських інтересів, чесність, порядність, скромність, совість, поміркованість, гуманізм, оптимізм, життєрадісність, працьовитість.


Особливу увагу слухачів привернули маловідомі факти життя українського мислителя, що розкривають багатогранність його історичної постаті.

Переглядів: 139 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz