09:49
Доцентка МДУ Наталя Воєвутко – співавторка книги з навчання новогрецькій мові

Доцентка кафедри педагогіки та освіти Маріупольського державного університету Наталя Воєвутко долучилася до створення книги «Грецька дитяча література: теорія та практика навчання новогрецької як другої/іноземної мови».

Підручник створений під егідою Генерального секретаріату у справах греків зарубіжжя та присвячений багатостраждальному Маріуполю, викладачам і студентам Маріупольського університету.


Протягом року разом із викладачкою МДУ над книгою працювали грецькі освітянки Елені Гріва, Іоанна Каяфа (Університет Західної Македонії), Костянтина Іліопулу (Інститут грецької мови Університетського дослідного центру ТИМЕНОС).


У своїй спільній дослідницькій роботі авторки зробили огляд сучасної дитячої літератури Греції та запропонували різні варіанти використання художніх творів під час навчання новогрецькій мові.


Ми намагалися викласти основні принципи теорії дитячої літератури, зосередити увагу на найважливіших прозаїках і поетах та запропонувати ідеї використання художнього тексту на уроках навчання мови. Сподіваємось, що у руках кожного еллініста, студента або викладача ця книга стане джерелом натхнення та педагогічної творчості.


Книга стане корисною для тих, хто бажає оволодіти новогрецькою мовою та для тих, хто її викладає в Україні та за її межами. У підручнику наведені теорія і практика, зокрема конкретні приклади: конспекти уроків, ілюстрації, методичний супровід.

Переглядів: 171 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz