09:53
Гарний початок для побудови нового університету: МДУ підписав меморандум про співпрацю з провідним литовським вишем

Маріупольський державний університет продовжує розвивати партнерські зв’язки з європейськими закладами вищої освіти.

4 квітня представники МДУ в режимі онлайн долучилися до засідання ректорату Університету Вітаутаса Магнуса (Литва). Під час заходу відбулося підписання меморандуму про співпрацю між двома вишами.


Від Маріупольського університету участь у підписанні взяли ректор, професор Микола Трофименко та проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки), професор Олена Павленко.


Я щасливий, що сьогодні ми утворюємо співпрацю та відкриваємо нові можливості для двох університетів. Сподіваюся, цей меморандум про партнерство стане стартом багатьох плідних проєктів і буде гарним початком для побудови повністю нового Маріупольського університету. Ми використаємо передові європейські практики і досвід одного з найкращих закладів вищої освіти Литви та Європи – Університету Вітаутаса Магнуса, – ректор МДУ Микола Трофименко.


Серед основних завдань співпраці –розвиток в освітній, науковій та інноваційній сферах. Розглядається розробка програми подвійних дипломів, участь у програмах академічної мобільності, обмін досвідом у галузях, що становлять взаємний інтерес, проведення спільних навчальних і наукових заходів.


З Університетом Вітаутаса Магнуса МДУ пов'язують багаторічний досвід дружніх стосунків. Литовські колеги активно допомагають викладачам Маріупольського університету у роботі над інноваційними навчальними проєктами та грантами. Результатом плідної співпраці двох вишів став успішно реалізований міжнародний проєкт Еразмус+ «Переосмислення регіональних досліджень: Балто-Чорноморський зв’язок».


Дуже дякую литовським колегам за допомогу і за те, що вони з нами у цей непростий час. Я сподіваюся що ми зробимо свій внесок у перемогу України у війні з росією на інформаційному та навчальному фронті, – ректор МДУ Микола Трофименко.

Переглядів: 157 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz