10:44
МДУ – співрозробник освітнього курсу для молоді з подолання життєвих криз

9 грудня на базі освітнього хабу «Освіторія» відбулася презентація курсу «Життєстійкість молоді в умовах криз».

У заході взяли участь представники студентства, молодіжних рад і громадських організацій, Офісу Президента України, Уряду та розробників освітньої програми. Маріупольський державний університет представила проректорка з науково-педагогічної роботи, доцентка Тетяна Марена.


Освітній онлайн-курс «Життєстійкість молоді в умовах криз» створений громадською організацією «Рада жінок Донеччини» спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення за участі Українського католицького університету та Маріупольського університету. МДУ приєднався до проєкту на запрошення радниці-уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності Тетяни Ломакіної – однієї зі спікерок курсу.


Освітній курс передбачає вивчення психології людини, аналіз особистого ментального стану та поради від психологів. До розробки програми долучилися викладачки кафедри практичної психології Маріупольського університету Анастасія Вагабова та Оксана Ревякіна, які з 2014 року набули досвід роботи з травмами, пов'язаними із військовим конфліктом.


Потреба у такому курсі назріла вже давно. На жаль, невизначеність і стрес сьогодні стали нашими постійними супутниками. Для кожного війна – це справжнє випробування. З наслідками такого стресу не завжди може впоратися навіть доросла, морально зріла людина, не кажучи вже про молодих людей.

 

Коли пані Ломакіна запропонувала нам долучитися до цього проєкту в якості співрозробників, у нас не виникло жодних сумнівів. Тим більше, співробітники та студенти Маріупольського університету як ніхто розуміли його затребуваність, оскільки відчули на собі всі жахи війни,

                                                                                                                                             – Тетяна Марена.


Курс є безоплатним і доступним для проходження на освітній платформі Prometheus.


Молодь Маріупольського університету, яка пройде курс, матиме змогу перезарахувати навчальні дисципліни:

  • студенти ІІ курсу ОС «Бакалавр» – предмет «Диференційна психологія»,
  • студенти спеціальності «Психологія» – результати неформальної освіти за дисциплінами психологічного спрямування,
  • магістранти – одну вибіркову дисципліну циклу загальної підготовки.

 

Переглядів: 144 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz