11:42
МДУ увійшов до Альянсу європейських університетів

Маріупольський державний університет став членом Альянсу європейських університетів TRANSFORM4EU. Таке рішення прийнято 9 травня під час засідання Виконавчої ради Альянсу.

МДУ на заході представили ректор, професор Микола Трофименко та проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки), професор Олена Павленко.

Членство в Альянсі – це ще один вагомий крок для налагодження партнерських зв'язків із провідними закладами вищої освіти Європейського Союзу. Членами Альянсу є університети Німеччини, Іспанії, Естонії, Польщі, Болгарії, Італії та Литви.


Вступ до Альянсу відкриває перед Маріупольським університетом великі перспективи, а саме участь у розробці спільних освітніх програм, впровадження інноваційного середовища для навчання студентів за новітніми європейськими стандартами, створення комунікаційних платформ для навчання і викладання.


Ми будуємо повністю новий університет, з новою філософією та ціллю відновити Маріуполь після війни з Маріупольським університетом у центрі подій. Сподіваємося, що Альянс європейських університетів допоможе нам покращити наші навчальні програми та посприяє перемозі України у війні проти Росії на навчальному та інформаційному фронті, – ректор МДУ, професор Микола Трофименко.


Також у своєму зверненні до членів Альянсу очільник Маріупольського університету Микола Трофименко розповів, яким був єдиний класичний виш Донеччини до війни та які цілі ставить перед собою зараз і після перемоги над російським окупантом.

Переглядів: 157 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz