11:07
МДУ забезпечить кадрову підготовку для Бюро економічної безпеки України

11 травня представники Маріупольського державного університету завітали до Бюро економічної безпеки України з метою підписання Меморандуму про співпрацю. Партнерську угоду закріпили ректор незламного вишу, професор Микола Трофименко і директор БЕБ Едуард Федоров.

Меморандум укладено для створення умов комплексного розвитку й удосконалення підготовки майбутніх фахівців, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми системного аналізу, а також підвищення кваліфікації штатних працівників Бюро.


Від МДУ в обговоренні напрямів співпраці взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, директорка Центру розвитку людського потенціалу Лідія Коробченко та відповідальна секретарка приймальної комісії Юлія Демидова.


Маріупольський університет сприятиме змінам БЕБ України на законодавчому рівні. Освітяни допомагатимуть з розробкою та науковим аналізом проєктів законів, нормативно-правових актів, загальнодержавних і відомчих концепцій стратегій, програм та планів. На спільних засадах сторони працюватимуть над поширенням правової інформації та розвитком юридичної клінічної освіти, проводитимуть наукові дослідження з актуальних проблем забезпечення економічної безпеки, протидії злочинності й удосконалення аналітичної роботи.


Разом установи сприятимуть покращенню бізнес-клімату країни, створенню та захисту легального бізнесу шляхом підготовки професіоналів для Бюро економічної безпеки України. Відповідно до потреб БЕБ університет трансформував освітню програму «Системний аналіз».


За оновленою програмою ми готуватимемо аналітиків, які розумітимуть системи підприємства, зокрема оподаткування, для ефективного опрацювання системних баз даних. Фахівці володітимуть не тільки компетентностями з системного аналізу, а й економіки та юриспруденції, – проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена.


З-поміж іншого, керівник Бюро запросив освітян МДУ долучитися до розробки Стратегії розвитку, підкресливши досвід університетської спільноти. Микола Трофименко відзначив важливість цього напряму і розповів про реалізацію університетом проєкту «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» (REDU). Він запропонував організувати консультації, лекції та тренінги для представників Бюро.


Стратегування надзвичайно важливе і ми приділяємо йому багато уваги у рамках проєкту REDU. Одна зі стадій реалізації – проведення стратегічних сесій, що дозволять ґрунтовно опрацювати великий обсяг інформації. Стратегія розвитку має бути не просто документом, вона має працювати на благо спільної справи. Вона в основі всього, – ректор МДУ Микола Трофименко.

Переглядів: 83 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz