21:06
Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з колективом МДУ

2 червня до Маріупольського державного університету, що нині є тимчасово переміщеним до Києва, з робочим візитом завітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зустріч проходила на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. За погодженням Вченої ради КНУБА, для відновлення діяльності Маріупольського університету виділено один із корпусів столичного вишу.


Очільник МОН зустрівся із співробітниками і студентами МДУ, зокрема його ректором Миколою Трофименко, а також ректором КНУБА, головою Ради ректорів України Петром Куліковим, який всебічно допомагає Маріупольському університету.


Сергій Миколайович привітав адміністрацію і співробітників МДУ з відновленням роботи у столиці України та поділився своїми враженнями від відвідування вишу минулого року.


Я пам'ятаю той університет, який став перлиною Приазов'я. Знаючи дух маріупольців, вірю, що МДУ збереже набуте, і досягне нових висот, – Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.


У свою чергу, Микола Валерійович розповів Міністру про поточний стан відновлення Маріупольського університету та подякував йому за можливість розвитку у Києві.


Сьогодні 80% наших співробітників виїхали з Маріуполя та продовжують роботу у безпечних місцях. Багато хто з них вже знаходиться у Києві або планує переїжджати до нього найближчим часом. Ми щиро вдячні за можливість відновити роботу і сподіваємося, що МДУ стане серцем Маріуполя у столиці нашої країни, – ректор МДУ Микола Трофименко.


Під час спілкування освітяни обговорили нову процедуру вступу абітурієнтів із тимчасово окупованих територій і кількість фіксованих бюджетних місць в умовах воєнного стану.


Не дивлячись на складну ситуацію, з якою довелося стикнутися колективу Маріупольського державного університету, виш отримує необхідну допомогу від партнерів і добрих друзів.

Переглядів: 135 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz