10:36
Молодь МДУ відзначена стипендіями Президента і Верховної Ради України

Студенти Маріупольського державного університету розумні і талановиті. Вони завзято опановують фах, проводять дослідження, долучаються до громадського життя незламного вишу. За свої здобутки в освітньо-науковій діяльності кращі з них відзначені на рівні держави.

Магістранти Віталій Малишев (освітня програма «Історія») та Анжеліка Бородай (освітня програма «Врегулювання конфліктів і медіація»), студентка Дар’я Галяс (освітня програма «Менеджмент») отримуватимуть протягом семестру стипендією Президента України, студентки Еліна Силенко (освітня програма «Середня освіта. Англійська і німецька мови, зарубіжна література») та Каріна Канченко (освітня програма «Початкова освіта») – стипендію Верховної Ради України.


Відмінне навчання Віталій поєднує із науковими дослідженнями, результати яких регулярно представляє на міжнародних конференціях. Не залишається магістрант осторонь і від студентського життя свого факультету. Він є членом наукового товариства «Історія Надазов’я» та історико-археологічного товариства, долучається до просвітницьких заходів клубу Docudays.


Здібності до проведення наукових досліджень проявляє і Анжеліка – вона постійна учасниця всеукраїнських і міжнародних конференцій. Також дівчина наполегливо вдосконалює професійні знання та навички за допомогою лекцій від європейських професорів, курсів неформальної освіти, серед яких «Життєстійкість молоді в умовах кризи», засідань соціологічних коворкінгів.


До наукових заходів долучається і Дар’я. Особливі успіхи у вивченні англійської мови дозволяють їй представляти результати власних наукових пошуків міжнародній академічній спільноті. З першого року навчання активна і відповідальна дівчина бере участь у громадському житті університету. Вона виконує обов’язки старости групи, має членство у культурно-масовому комітеті студентської ради інституту управління.


Еліна просуває у науку такий жанр як горор, що досить незвично. Нестандартні погляди дівчини на академічну діяльність і аналітичні здібності допомогли їй отримати призове місце на міжнародному конкурсі. Окрім жаги до проведення досліджень студентка має талант до написання музики і віршів. Під час окупації міста Еліна підтримувала людей у бомбосховищі грою на гітарі та співом, за що отримала прізвисько «Маріупольський соловейко».


За допомогою участі у наукових конференціях, тренінгах, вебінарах Каріна збагачує знання та вміння для майбутньої професійної реалізації. У цьому їй також допомагає неформальна освіта – дівчина регулярно проходить курси для викладачів початкової школи. Також Каріна бере активну участь у житті університету: долучається до заходів і діяльності студентського самоврядування.


Вітаємо стипендіатів та бажаємо їм наснаги у навчально-науковій діяльності!

Переглядів: 567 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz