12:33
MyDance - 2021: студенти МДУ відправились у танцювальну мандрівку світом

У Маріупольському державному університеті стартував ХIX Фестиваль студентської творчості «Дебют-2021», який проводиться в особливий для вишу рік – ювілейний.

30 вересня відбувся перший етап фестивалю – танцювальне шоу MyDance. Вперше за історію проведення конкурсу команди-учасники виступили на площі Свободи і кожен бажаючий міг насолодитися масштабним видовищем.


З відкриттям фестивалю учасників привітали ректор МДУ, професор Микола Трофименко та голова Маріупольської районної ради Степан Махсма.


До складу журі увійшли режисер зразкового театру танцю «Асорті» Тетяна Рубан, хореограф Народного ансамблю сучасної хореографії «Проспект» Наталія Ліхуша, керівник зразкового ансамблю сучасної та естрадної хореографії «Адреналін» Ольга Нежеванна, начальник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев та начальник культурно-освітнього відділу Департаменту культурно-громадського розвитку Євгенія Бузук.


Цього року на глядачів очікувала мандрівка світом – виступи команд об'єднала тема країн Європи. Програма танцювального шоу включала два етапи: «Візитка» та «Жива листівка». Студенти представили танцювальні номери та композиції з фігур, що відобразили культурні та історичні особливості європейських держав.


Команда «Протагоніста» у складі студентів економіко-правового факультету продемонструвала постановку з художнього фільму «Список Шиндлера», події якого розгортаються у Польщі.


«Королівські фаворити», якими стали студенти історичного факультету, вирішили простежити розвиток англійської музикальної індустрії з кінця ХХ століття до сучасності. У постановці молодь зустрічала сама королева Єлизавета ІІ.


«Після монаршого візиту глядачі відправилися до країни гастрономічних задоволень, дивовижної архітектури, поетичного, музичного і художнього мистецтва – Італії, де на них чекала мафія. Приміряти на себе образ культових поганців зважилися студенти факультету філології та масових комунікацій, які об'єдналися в команду «Паста-піцца-два стволи».


«З найромантичнішою країною світу – Францією, присутніх познайомила команда «Ніжність» психолого-педагогічного факультету. У танцювальній постановці студенти відтворили історію справжнього кохання, яке буває тільки раз у житті.


«Збірна факультету грецької філології та перекладу «Дас іст фантастіш» показала чарівний світ німецької казки, де почесне місце займають брати Грімм. За допомогою танців молодь відтровила історію Гензель і Греттель.


У свою чергу, команда факультету іноземних мов «Фенікс» презентувала багату та різноманітну культуру Греції, яка стала колискою західної цивілізації. 


За підсумками танцювального змагання перемогу здобула команда ФФМК «Паста-піцца-два стволи», друге місце посіла збірна ППФ «Ніжність», третє – команда ЕПФ «Протагоніста».


Крім того, під час підрахунку голосів відбулося нагородження переможців фотоконкурсу для першокурсників «Мій перший день в університеті». Ними стали студентка спеціальності «Культурологія» Аліса Давшан (номінація «Найоригінальніше фото») і студентка спеціальності «Соціологія» Софія Калашнік (номінація «Фотопрезентація спеціальності»).


Наступними етапами Фестивалю студентської творчості «Дебют-2021» стануть інтелектуальний турнір «Що? Де? Коли?» та огляд-конкурс талантів за жанрами (вокал, хореографія, інструментальна музика). Хто отримає перехідний кубок і звання «Найбільш творчий факультет МДУ», стане відомо по завершенні фестивалю на гала-концерті, приуроченому до Міжнародного дня студента.

Переглядів: 193 | Додав: Деканат | Рейтинг: 5.0/1
uCoz