10:28
На шляху нових починань: спільнота МДУ провела виїзні стратегічні сесії у Буковелі

Колектив Маріупольського державного університету вирушив до Буковелі з метою обговорення та подальшого вдосконалення Стратегії розвитку славетного вишу.

Стратегічні сесії проходили з 17 по 25 травня у межах проєкту «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» (REDU) за фінансової підтримки Європейського Союзу.


На початку очних засідань академічну спільноту МДУ привітали державотворці, які у часи великих перетворень підтримують героїчний виш. До присутніх звернулися міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров, народна депутатка України, голова підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, керівниця проєкту REDU, радниця при дирекції Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Світлана Калашнікова.


Перед колективом незламного вишу постало важливе завдання напрацювати ідеї за сімома пріоритетними стратегічними напрямами: врядування, дослідження, якість освіти та викладацька майстерність, матеріальне забезпечення і добробут, взаємодія з громадою, інтернаціоналізація, цифровий університет.


На учасників сесій очікував дискурс про МДУ: яким він постає перед громадськістю сьогодні та які етапи пройшов, яких зазнав історичних змін у баченні Стратегії розвитку, в чому закладена його унікальність і на що вона спрямована. Усе почуте стало фундаментом для подальших обговорень у командах. Присутні проводили моніторинг Стратегії розвитку у форматі «світове кафе», що дозволило максимально плідно опрацювати кожен із напрямів і зафіксувати ідеї від усіх учасників.


З-поміж іншого, у межах стратегічних сесій академічна спільнота мала час на самопізнання, саморелаксацію та активності з тімбілдінгу.

Переглядів: 82 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz