11:25
Нові перспективи і зусилля заради перемоги: ректор МДУ Микола Трофименко взяв участь у робочій зустрічі ректорів України та Польщі

Ректор Маріупольського державного університету, професор Микола Трофименко вирушив до Польщі у складі делегації Спілки ректорів закладів вищої освіти України. Офіційний візит проходив з 14 по 17 листопада у Любліні.

Очільник МДУ взяв участь у спільній робочій зустрічі делегацій ректорів України та Польщі, яка стала заключним заходом проєкту «Польсько-українська співпраця представницьких організацій ректорів – задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти». Заслухання фінальних результатів і спільне обговорення пройшло на базі Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ.


Після цього відбулася презентація проєкту спільної резолюції. Вона передбачає польсько-українську співпрацю та партнерство закладів вищої освіти у воєнний і післявоєнний період. Присутні узгодили та підписали тристоронню угоду між Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі, Спілкою ректорів закладів вищої освіти України і Фундацією польських ректорів.


Спілка ректорів закладів вищої освіти України вивчає досвід роботи Конференції задля подальшої інституціоналізації об’єднання українських ректорів, поглиблення співпраці між польськими і українськими освітніми установами, створення нових можливостей для українських студентів та викладачів,

                                                                                                                                        – Микола Трофименко.


З-поміж іншого, Микола Трофименко відвідав ознайомчу екскурсію Любліном та здійснив візит до Люблінського університету Марії Кюрі-Склодовської.


 

Переглядів: 123 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz