21:00
Подвійні дипломи та спільні дослідження: МДУ розвиває співпрацю з Римським університетом

30 травня відбулася онлайн-зустріч представників Маріупольського державного університету та Римського університету ла Сап‘єнца (Італія).

У рамках меморандуму про співпрацю, підписаного у квітні, присутні обговорили конкретні кроки для майбутньої спільної роботи.


В обговоренні шляхів співпраці від Маріупольського університету взяли участь ректор, професор Микола Трофименко, від Римського університету – ректор, професор Антонелло Фолко Б’яджині, професори Маріо Карта та Джанфранко Тамбуреллі.


Варто зазначити, що до війни Джанфранко Тамбуреллі неодноразово відвідував МДУ задля проведення лекцій з міжнародних правових відносин.


Микола Валерійович розповів італійським колегам про стан університету після евакуації з Маріуполя та продовження роботи в умовах війни.


Відновлення діяльності Маріупольського державного університету – це фундамент, з якого має початися новий етап складного і непростого життя моїх колег. Ми переглядаємо усі наші освітні програми і розбудовуємо повністю новий університет, з новою філософією у центрі України, – ректор МДУ Микола Трофименко.


У рамках співпраці очільник Римського університету запропонував запровадити проєкти подвійних дипломів і спільні дослідження з євроінтеграції України, міграційної та продовольчої криз.


Для студентів МДУ італійський виш надає вільний доступ до власних дистанційних курсів, уроків італійської та освітніх програм з економіки і права


Також, під час зустрічі був представлений проєкт Національного плану дій зовнішнього забезпечення якості вищої освіти на період наступних двох років.

Переглядів: 192 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz