10:09
Студентка МДУ Ніка Шурда – медалістка чемпіонату Європи зі стрибків у воду

Студентка II курсу спеціальності «Практична психологія» Маріупольського державного університету Ніка Шурда представила Україну у Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду серед юніорів.

Змагання проходили з 18 по 24 липня у столиці Румунії – Бухаресті. У чемпіонаті взяли участь спортсмени із 22 країн світу.


Студентка МДУ виконувала синхрон із трампліну висотою три метри разом із партнеркою по стрибкам Анною Арнаутовою. За його результатами дівчата набрали 257.40 бали, здобувши золото.


Ніка займається стрибками у воду з самого дитинства, наразі дівчина має за плечима 13-річний досвід.


Я не можу сказати, що очікувала і сподівалася на перемогу. Я мала виконувати кожен стрибок із насолодою, що і робила. Для мене це перша медаль із таких змагань, і вона означає дуже багато. По-перше, незважаючи на ці страшні події, що відбуваються у моїй країні та моєму місті, я змогла зібратися з силами і показати чудовий результат, тим самим прославляючи нашу державу. Я була безмірно щаслива, коли заспівала гімн України на п'єдесталі чемпіонату Європи.

По-друге, є ще одна причина, чому це важливо для мене. Мій тато зараз перебуває у полоні в рф. Він волонтер і допомагав маріупольцям на початку війни. Я дуже хочу, щоб коли його звільнили, він побачив чого я досягала весь цей час і пишався мною.


Загалом за результатами чемпіонату збірна України виборола вісім медалей і посіла II загальнокомандне місце.


Щиро вітаємо Ніку із блискучою перемогою і бажаємо подальших успіхів на спортивній арені!

Переглядів: 163 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz