10:37
Свідчення того, що ми робимо разом: МДУ став базою для започаткування співпраці з розвитку української освіти

15 червня спільнота Маріупольського державного університету на чолі з ректором, професором Миколою Трофименком радо зустрічала у своїх стінах почесних гостей з Міністерства освіти і науки України та Європейської комісії. Незламний виш виступив базою для підписання домовленості про співробітництво з питань освіти.


До університету-героя завітали очільник МОН України Оксен Лісовий і Віцепрезидент Європейської комісії Маргаритіс Схінас, який прибув у складі делегації. Разом із ним МДУ відвідали керівниця Кабінету Віцепрезидента Деспіна Спану із заступницею Наташею Берто, заступник керівника політичного відділу Піт Блонде, керівник відділу з питань співробітництва Мартін Шредер. Також на зустрічі був присутній ректор Київського національного університету будівництва і архітектури, професор Петро Куліков – добрий друг маріупольського вишу.


Дуже важливо, що сьогодні ми знаходимося саме у Маріупольському державному університеті – закладі, що є символом відновлення не тільки освіти, а й усієї України,                                                                                                            – Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.


Під час перемовин очільник Маріупольського університету ознайомив присутніх із діяльністю вишу до та після початку повномасштабної війни. Він висловив глибоку подяку за надійну підтримку та допомогу з відновлення МДУ. Після підписання документу, який сприятиме розвитку української освіти, почесні гості поспілкувалися з академічною спільнотою незламного університету.


Молодь цікавилася майбутнім України та досвідом ЄС: що означатиме підписана сьогодні домовленість, чи був Євросоюз готовий до міграції українців через війну, скільки часу потребувалося Греції для інтеграції в європейське суспільство, як вивчення штучного інтелекту впливатиме на цифрові трансформації в управлінні.


Дуже важливо памʼятати про те, як розпочинався Європейський Союз – з руїн Другої світової війни. Переможці і переможені знайшли спосіб робити загальне благо. До чого ми прийшли? 27 демократичних країн, 453 млн людей, спільна валюта. ЄС – це спосіб життя, це те, ким ми є. Після війни для України не буде кращого місця, ніж обʼєднана Європа,                                                                                               – Віцепрезидент Європейської комісії Маргаритіс Схінас.


Ми будемо дивитися на приклади європейських країн і намагатимемося рухатися швидше для побудови сучасної України. Накопичений досвід Європи – великі знання і культура, які створювали українці й європейці, – дозволить досягти успіхів. Ми віримо в себе і хочемо, щоб ЄС вірив в нас. Наша мета – не конкуренція, а надолуження кращого. Я хочу, щоб Ви були впевнені, що ми можемо зробити ще більше, ніж вже зроблено,                                                                                                                                                 – Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.


Після завершення заходу ректор МДУ подякував за підтримку, яку надає держава, академічна спільнота нескореної країни та європейські партнери. Саме така згуртованість і небайдужість допомагає героїчним освітянам реалізовувати свою амбітну мету – будувати новий університет із новими сенсами та філософією.


Щодня ми доводимо, що таке незламність і говоримо про те, що університет – це не стіни, а люди. У нас неймовірна команда, яка здатна побудувати найкращий заклад освіти у найскладніших умовах. Ми чудовий приклад європейської допомоги та інтеграції України в Європейський Союз. І всі ці кроки – шлях до нашого зростання,                                                                                                                                                                               – ректор МДУ Микола Трофименко.

Переглядів: 82 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz