11:31
Урочисте завершення студентського життя: у МДУ відбулася церемонія вручення дипломів магістрам

10 березня, вперше від початку повномасштабного вторгнення, у Маріупольському державному університеті відбулася церемонія вручення дипломів магістрам. Через велику розосередженість по світу, не всі випускники змогли відвідати урочистий захід в Альма-матер, тому церемонія проходила у змішаному форматі за допомогою телемосту.

Магістрами столичного вишу з маріупольською ідентичністю стали 292 здобувачі освіти, серед яких громадяни Туркменістану. 60 випускників закінчили навчання з відзнакою.


Цього року відбувся перший випуск магістрів за напрямком «Культурологія, культурне розмаїття та розвиток громади». Напередодні освітня програма успішно пройшла акредитаційну експертизу. Магістри МДУ поповнять ряди фахівців, які сприяють збереженню культурної спадщини України та її всебічному розвитку. Загалом дипломи отримали випускники 43 магістерських програм.


На початку урочистого заходу до випускників звернувся ректор Маріупольського університету, професор Микола Трофименко.


Сьогоднішня церемонія вручення дипломів – важлива подія не тільки для вас, як випускників, а і для нас – ваших наставників, викладачів, друзів. Ви отримуєте документ, який не просто засвідчить вашу кваліфікацію, а вашу приналежність до великої родини МДУ. Ми дуже хочемо, щоб цей диплом приніс вам удачу та став у нагоді на вашому професійному шляху. Ми будемо раді бачити вас серед своїх аспірантів, а також партнерів для того, щоб разом будувати новий Маріупольський університет,

                                                                                              – очільник МДУ Микола Трофименко.


Серед цьогорічних випускників приємно було бачити Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Ще у мирному Маріуполі на базі МДУ він захистив дисертацію на здобуття ступення доктора філософії.


Нинішні магістри отримували стипендії Президента України, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, мали значні досягнення у науковій, громадській і спортивній діяльностях, брали участь в освітніх стажуваннях закордоном, робили внесок у відновленні роботи свого незламного університету. До них належать Данило Єгоренко (спеціальність «Туризм»), Віолета Дресвяннікова (спеціальність «Право»), Геннадій Панга (спеціальність «Менеджмент»), Світлана Скрибченко (спеціальність «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»), Олександр Растєгаєв (спеціальність «Фізична культура»).


На завершення, магістри Роман Шамара (спеціальність «Право») та Олександра Дмитренко (спеціальність «Економіка») від імені всіх випускників подякували викладачам, батькам і всім тим, з ким пліч-о-пліч пройшли шлях студентського життя – від перших несміливих кроків до професійного становлення.


Символічною частиною заходу стала відзнака освітян Маріупольського університету грамотами та подяками Міністерства освіти і науки України. За високий професіоналізм, ініціативність, наполегливість нагороджені завідувач кафедри інформаційної діяльності, доцент В'ячеслав Кудлай, в.о. завідувача кафедри прикладної філології, доцентка Олена Педченко, начальниця юридичного відділу Вікторія Луковка.

Переглядів: 128 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz