19:18
Викладачі та студенти МДУ прослухали цикл лекцій від науковців Університету Західної Македонії

21 вересня викладачі кафедри педагогіки та освіти Маріупольського державного університету та студенти спеціальності «Початкова освіта» прослухали цикл відкритих онлайн-лекцій від науковців Університету Західної Македонії на тему «Методи навчання навичок усного мовлення».

Директорка Інституту грецької мови, професорка Елені Гріва ознайомила присутніх з методологією навчання мовних навичок. У свою чергу, вчитель початкових класів, докторант-дослідник Спірідон Бурас розповів про розвиток усного мовлення та методи навчання в сучасному освітньому процесі, а викладачка, постдокторантка-дослідниця Елені Коросіду присвятила свою доповідь темі освітніх інстурментів вдосконалення аудіювання та говоріння.


Учасники онлайн-зустрічі обговорили питання поліграмотності майбутнього вчителя, методи активізації уваги учнівства та практики організації полікультурного навчального середовища. Також спікери проілюстрували ігрові технології навчання на уроках мови для дітей молодшого шкільного віку в умовах цифровізації.


Лекції пройшли насичено, багато дізналися про методики навчання іноземної мови для початківців. Цікаво було почути саме викладачів грецького університету, адже на спеціальності ми вивчаємо новогрецьку і ці зустрічі також стали хорошою мовною практикою. Знаємо, що попереду запланована низка подібних лекцій і сподіваємося, що вже цього року зможемо зустрітися зі спікерами у стінах нашого університету, — студентка спеціальності «Початкова освіта» Анастасія Ситнік


Кафедра педагогіки та освіти МДУ співпрацює з Університетом Західної Македонії вже четвертий рік поспіль. Викладачі обох вишів проводять спільні заходи, виступають в якості консультантів кваліфікаційних робіт, є членами наукових та організаційних комітетів конференцій, семінарів і круглих столів, укладають спільні підручники та посібники, беруть участь у програмах академічної мобільності. Маріупольський університет планує і надалі розвивати партнерство із закордонними колегами для реалізації спільних освітніх та наукових ініціатив.

Переглядів: 205 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz