12:14
Випуск 2022: понад 300 випускників МДУ отримали дипломи магістрів

1 лютого у Маріупольському державному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістрам. Цього року випускниками єдиного класичного вишу Донеччини стали 397 здобувачів освіти, серед яких громадяни Нігерії, Азербайджану, Туркменістану та Гвінеї. 56 магістрів закінчили навчання на відмінно.

На початку заходу з теплими словами привітання до випускників звернувся ректор Маріупольського університету професор Микола Трофименко.


За традицією, диплом приносить удачу і щастя, тому я дуже хочу, щоб у всіх вас здійснилися всі ваші мрії, щоб ви виконали всі завдання, які ставите перед собою, і щоб ви ніколи не забували про свою Альма-матер. Ми пишаємося вами! Гордо несіть звання випускника Маріупольського державного університету, – Микола Трофименко.


У церемонії вручення дипломів взяли участь почесні гості: секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова, голова Маріупольської районної ради Степан Махсма, голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва, заступник голови Федерації грецьких товариств України Олена Добра, директор-головний редактор газети «Приазовський робочий» Олена Калайтан, президент ТОВ «ТРО «Маріупольське телебачення» Микола Осиченко, начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області, полковник поліції Руслан Осипенко, директор ДП «Маріупольський морський торговельний порт» Ігор Барський.


Певна, що кожного з вас чекає свій шлях. Не завжди він легкий, але я точно знаю, що ті знання, ті дружні стосунки, ті навички і комптенції, які ви отримали, допоможуть вам у досягненні ваших мрій. Я вам щиро бажаю реалізувати себе у тій професії, яку ви для себе обрали і, сподіваюся, що ви пов'яжете своє майбутнє з нашим прекрасним містом, – Ксенія Сухова.


Серед нинішніх магістрів є дівчата та хлопці, які отримували стипендії Президента України та Кабінету Міністрів України, ставали призерами та переможцями всеукраїнських конкурсів наукових робіт, брали участь в освітніх стажуваннях до країн Європи та США. До них належать Сергій Яровий (спеціальність «Екологія»), Лілія Руденко (спеціальність «Туризм»), Владислав Клюс («Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»), Яна Шкурат (спеціальність «Філологія. Мова та література (новогрецька)»).


Крім того, серед випускників є творча молодь, яка брала активну участь у житті університету та представляла рідний виш на обласних, регіональних та міжнародних фестивалях і конкурсах. Це учасниці Ансамблю сучасного танцю Equilibrium Інга Павлій (спеціальність «Журналістика та медіакомунікації») та Марія Рудська (спеціальність «Дошкільна освіта»)


Також сьогодні дипломи магістрів отримали випускники спеціальності «Публічне управління та адміністрування», які навчалися за дворічною експериментальною програмою Master of Public Administration. Програма з підготовки управлінців муніципалітету реалізовувалася у партнерстві з виконкомами міських рад Маріуполя, Запоріжжя, Кривого Рогу, Покровська, Авдіївки, Кам’янського та за підтримки громадських організацій «Фонд розвитку Маріуполя», «Запоріжжя. Платформа спільних дій», «Криворізька фундація майбутнього».


Магістри МДУ активно використовують набуті знання під час роботи у структурних підрозділах університету, органах місцевого самоврядування, прокуратурі, засобах масової інформації, школах і дошкільних закладах освіти.


На завершення, магістри Сергій Яровий, Інга Павлій, Катерина Чульська та Акінкунмі Оджедапо від імені всіх випускників подякували викладачам і батькам за всебічну підтримку протягом навчання і пообіцяли з гордістю нести звання випускника Маріупольського державного університету.

Переглядів: 181 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz