11:00
Запрошуємо спільноту МДУ зробити цифрове прибирання на власних пристроях

Громадська організація Let’s do it, Ukraine запрошує українців приєднатися до міжнародної ініціативи з цифрового прибирання. Вона покликана розвинути культуру користування інтернетом та очищення пристроїв від зайвого. Екологічна активність присвячена Всесвітньому дню прибирання, яке припадає на третю суботу вересня.

Як зазначають організатори події, у цифровому світі, подібно до навколишнього середовища, є величезна кількість сміття: непотрібні електронні листи, файли, програми, копії фотографій і відео. Цифрові відходи споживають енергію гаджетів і сприяють виробництву парникових газів. Зменшення їхньої кількості продовжить життя телефону, ноутбуку чи комп’ютеру і скоротить викиди СО2.


Долучитися до цифрового прибирання можна як індивідуально, так і від організації, наприклад спільноти Маріупольського державного університету. Покрокова інструкція розмішена на тематичній вебсторінці.


Перед початком прибирання зробіть знімок з екрана пам’яті пристрою, а також зафіксуйте заповненість після очищення. Результати надсилайте до группи подіїї у Телеграми (координаторка проєкту – доцентка кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища МДУ Вікторія Іванова).


Пам’ятайте, що екосвідомість має стати частиною повсякденного життя, а цифрове прибирання необхідно проводити настільки регулярно, як і звичайне. Навіть маленькі систематичні кроки спроможні привести до великої мети – збереження нашої планети.

Переглядів: 544 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz