08:09
Звернення до Президента та відновлення навчання: Вчена рада МДУ провела засідання

Маріупольський державний університет продовжує свою роботу, незважаючи на всі труднощі. 30 березня відбулося засідання Вченої ради МДУ.

Маріупольський державний університет продовжує свою роботу, незважаючи на всі труднощі. 30 березня відбулося засідання Вченої ради МДУ.


Під час засідання члени Вченої ради, з числа викладачів і співробітників, ухвалили звернення колективу МДУ до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, а також до українських та закордонних організацій.


Війна назавжди змінила нас і наше буденне життя. Вона змусила залишити наш рідний Маріуполь і шукати прихистку деінде. Та університет – це не корпуси, аудиторії, технічне оснащення. Університет – це люди. Допоки викладачі готові передавати свої знання, студенти – вчитися новому, а співробітники – забезпечувати освітній процес, буде жити і Маріупольський державний університет, – колектив МДУ.


Через військову агресію росії та білорусі академічна спільнота вишу приняла рішення розірвати угоди про співпрацю з науковими та освітніми закладами цих країн.


Також Вчена рада університету розглянула питання щодо внесення змін до організації освітнього процесу. Відповідно до цього, заняття та сесійний контроль проходитимуть у дистанційному форматі. Навчання відновлюється 18 квітня.


Наразі визначається місце майбутнього розміщення МДУ


Маріупольський державний університет – єдиний у світі виш, який має у своїй назві ім’я нашого міста-героя. Незважаючи на все пережите, МДУ продовжуватиме працювати тимчасово в іншому місті. Ми зробимо все, щоб він вижив і гордо носив свою назву. І ми обов'язково повернемося до нашого прекрасного міста, відновимо і відбудуємо його, – ректор МДУ Микола Трофименко.

Переглядів: 182 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz