20:16
У МДУ обрали нову голову студентської ради

1 жовтня у Маріупольському державному університеті відбулася XХІІ звітно-виборча конференція студентської ради, в якій взяли участь 114 делегатів від академічних груп вишу. Порядок денний включав звіт голови студради Ганни Андрющук та обрання нової голови студентського активу МДУ.

Ганна Андрющук доповіла про головні досягнення самоврядування за минулий навчальний рік, зокрема проведення студентського онлайн-форуму, загальноміського дебатного турніру, проєкту з розвитку студентського лідерства, благодійних акцій, тренінгів для розвитку м'яких навичок, творчих конкурсів та розмовних клубів. Вона наголосила на важливості активного молодіжного руху, який завжди є рушієм позитивних змін у студентському середовищі.


На посаду голови студради балотувалися студент I курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Владислав Кожура, студентка ІІ курсу спеціальності «Право» Дар'я Дзигар, студентка ІІ курсу спеціальності «Переклад (англійська)» Єлизавета Піскус та студент IV курсу спеціальності «Міжнародний бізнес» Давид Дубровський.


Кандидати презентували власні бачення розвитку студентського самоврядування в університеті. У своїй програмі Дар'я запропонувала активізацію неформальної освіти, співпрацю з Молодіжною радою Маріуполя та поліпшення комунікації між студентами. Єлизавета поставила за мету створення гуртків і секцій, організацію зустрічей із фаховими спікерами та співпрацю з громадськими організаціями міста. Давид закцентував увагу на важливості створення осередку прогресивного розвитку. Владислав бачить фокус своєї роботи у розвитку онлайн-заходів, творчих конкурсів та освітніх тренінгів.


За результатами закритого голосування 63% делегатів конференції віддали голоси за Дар'ю Дзигар, яка стала новообраною головою студентської ради МДУ.


Студентська рада для мене – це велике поле для творчої діяльності, втілення цілей та реалізація проєктів. А найголовніше – це те, що в мене є бажання поліпшити життя студентів і зробити його по-справжньому яскравим, – Дар'я Дзигар.

Переглядів: 202 | Додав: Деканат | Рейтинг: 5.0/1
uCoz