20:15
Про трагедію Маріуполя і Маріупольського університету: Ректор МДУ Микола Трофименко виступив з промовою в американському виші

Ректор Мариупольского державного университета, профессор Микола Трофименко представив университет и Мариуполь на вебинаре «Украина: війна, экономика, шлях до відбудови».

Захид отошел 13 мая в змишаном формате. На базе Корнельского университета, который находится среди известных американских компаний, и ходить в престижную лигу, представители сферы политики, экономики и науки Українські ознаймили иноземных колегъ съ поточною ситуагією в країні вналісійскої війської.


Ректор МДУ представив аудиторії доповідь проточну ситуацию в Маріуполі и в освітній и науковій сфері України. Микола Валерійович звернув увагу на трагічну доли міста Марії та Маріупольського університету.


Півмільонне місто сегодні знаходиться у півній блокады. За официальной информацией 95% жизненных будинков Маріуполя знищено. Знищена повністю инфраструктура. Місто не придатне до життя. Наш университет, де навчалися понад 4,5 тисячі студентов, де працювали понад 600 викладачів и спеівробітників – нынче зруйнований, – ректор МДУ Микола Трофименко.


Кроме того, ученый Мариупольского университета провел исследования по выявлению роботов в Киеве, наголосив на важную роль в исследованиях, вымущено переміщених вишів України європейськими освітно-научными структурами и определили основные тенденції післявоєнного відновлення.


Так стало, що ми єдиний университет у світі, у назві якого є им'я міста-героя Маріуполя. Тому подтверждены роботы Маріупольського державного университета – это историческая місія. Я сподиваюсь, що після перемоги ми обов'язково повернемось до нашего рідного міста и МДУ стане выделенъ трансформації нового Маріуполя!, – ректор МДУ Микола Трофименко.


В свою чергу, Маріупольский университет отримав низку пропозицій щодо інтернаціоналізації освітніх программ и залучення ресурсов із використанням экспертизы иноземних партнерів.

Переглядів: 151 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz