20:54
Відновлення роботи університету в окупованому Маріуполі неможливе: Офіційне звернення ректора МДУ Миколи Трофименка

Маріупольський державний університет, який ще три місяці тому гідно ніс звання єдиного класичного вишу Донеччини, сьогодні має статус – переселенець.

Після вторгнення російських військ на територію Маріуполя, його нещадної руйнації та окупації, МДУ припинив свою роботу в місті. Колектив вишу був вимушений піти на цей крок задля легітимності діяльності університету, створення безпечного освітнього середовища та організації навчального процесу в умовах воєнного стану.


Згідно наказу Міністерства освіти і науки України Маріупольський університет разом з його відокремленим структурним підрозділом «Вугледарським фаховим коледжем Маріупольського державного університету» тимчасово переміщений до столиці України – Києва. Саме тут він відновив свою діяльність на базі Київського національного університету будівництва і архітектури, де сьогодні знаходиться вся адміністрація МДУ.


Тим часом колаборанти, користуючись чесним ім’ям і доброю репутацією Маріупольського державного університету, оголошують про відновлення роботи вишу в Маріуполі. З метою спростування цієї інформації я, ректор, голова вченої ради Маріупольського державного університету, Микола Трофименко від імені колективу та адміністрації вишу, офіційно заявляю, що наразі відновлення роботи університету в Маріуполі неможливе: місто окуповане, ворогом знищені навчальні корпуси та матеріально-технічна база. Діяльність цієї квазі-установи є нелегітимною.


Ми засуджуємо створення так званого «Маріупольського державного університету ДНР» та вважаємо це рішення зухвалим і ганебним. Це кримінальний злочин і всі причетні, на чолі з фейковою виконуючою обов’язки ректором будуть відповідати за всі неправомірні дії, а це позбавлення волі строком від 15 років до пожиттєвого.


Маріупольський державний університет – це не назва, не розташування, не стіни, а люди. Люди, які його заснували, які не шкодували своїх сил на розвиток, які старанно навчалися для отримання бажаного диплому. Маріупольський державний університет – це співробітники, викладачі, студенти та випускники. І через російську агресію ми втратили частину своєї великої родини. У Маріуполі з початку війни загинули восьмеро наших співробітників, п’ятеро студентів – і звістки про смерть продовжують надходити. Тому відновлення діяльності під час окупації та співпраця із загарбниками – це паплюження світлої пам’яті наших колег і нашої молоді.


У зв'язку з поширенням недостовірної інформації, ми просимо вважати цю заяву офіційним зверненням до правоохоронних органів задля захисту честі, гідності та репутації нашого вишу.


Ми закликаємо поширювати цю заяву у ЗМІ, соціальних мережах та інших органах, уповноважених розглядати питання, пов'язані з поширенням недостовірної інформації. Разом ми переможемо у цій інформаційній війні! Разом ми повернемося у Маріуполь!


З Маріуполем у серці – Маріупольський державний університет!

 

Переглядів: 176 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz