20:48
Вища освіта в умовах війни: Ректор МДУ Микола Трофименко представив університет на міжнародному форумі

24 травня відбувся Міжнародний онлайн-форум «Забезпечення якості вищої освіти в умовах війни». Гостра на сьогоднішній день тема зібрала навколо себе представників провідних закладів і структур України.

Форум організований Національним агенством з питань забезпечення якості вищої освіти. На зустрічі були присутні представники міжнародних агенцій з якості освіти.


Маріупольський державний університет на заході представив його очільник, професор Микола Трофименко. Він представив доповідь щодо стану роботи Маріупольського державного університету у Києві в умовах війни.


Також учасниками форуму стали: ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, ректорка Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяна Кагановська, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров і проректор Українського католицького університету Дмитро Шеренговський.


Не оминули зустріч і долучилися до обговорення голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, голова комітету Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак,


Українська вища освіта послідовно рухається до європейського простору. Ми прагнемо відповідати основним трендам світу. На жаль, сьогодні Україна переживає складні часи та складні виклики, але ми мусимо констатувати, що освітній процес в Україні продовжується, – очільник МОН Сергій Шкарлет.


Учасники форуму мали змогу представити власне бачення забезпечення якості вищої освіти у військових реаліях. У свою чергу, ректор МДУ Микола Трофименко розповів про освітню ситуацію Маріупольського університету та відновлення роботи у Києві.


Ми переглядаємо усі наші освітні програми і розбудовуємо повністю новий університет з новою філософією у центрі України. Маріупольський університет повинен бути у Києві, адже це символ відновлення вищої освіти в Україні, – ректор МДУ Микола Трофименко.


Також, під час зустрічі був представлений проєкт Національного плану дій зовнішнього забезпечення якості вищої освіти на період наступних двох років.

Переглядів: 176 | Додав: Деканат | Рейтинг: 0.0/0
uCoz